Védd a bőröd a káros napsugarak ellen!

by

2013.08.22.

Itt a nagy nyári hőség, mi pedig a melegnek örülve, néha megfeledkezünk bőrünkről. A napsugaraknak sajnos nem csak jótékony hatásai vannak: napfényvédelem a nyári hónapokban erősen ajánlott, legyen épp szikrázó napsütés, vagy felhős időjárás. A többi évszakban is érdemes mindig olyan szépségápolási termékeket vásárolni, amelyek rendelkeznek fényvédelemmel, hogy megelőzzük bőrünk korai öregedését.

Az emberek többségének sajnos csak nyaralás alatt jut eszébe napfényvédő krémet használni, a hétköznapokon, munkavégzés alatt a szabadban vagy szabadidős tevékenységek alatt nem. Aki pedig megteszi, általában sokkal vékonyabb rétegben viszi fel a krémet, vagy a hajtövek és a ruházat mentén megfeledkezik róla.

A napsugarak a bőr korai öregedése mellett, leégést, illetve súlyos további bőrbetegségeket is okozhatnak, ha nem vagyunk elővigyázatosak.

tumblr_lxvkw5Ua9m1r0yzzvo1_1280.jpg

Néhány tipp a megfelelő napozáshoz:

Mindig válassz saját bőrtípusodnak megfelelő napfényvédő krémet. Amennyiben zsíros arcbőrrel rendelkezel, nézz körbe a gyógyszertárban, ahol rengeteg matt hatást eredményező, jó minőségű akár speciális napfényvédő arckrém közül is választhatsz.

Ne sajnáld a krém mennyiségét, vidd fel alaposan a bőrödre!Kerüld a tűző napsütést, ha árnyékos helyen élvezed a meleget, sem feledkezz meg a napfényvédelemről.Védd arcod (napfényvédő krém mellett) és fejbőröd, egy klassz nyári kalappal a káros sugaraktól.

Szemeidről se feledkezz meg, mindig viselj megfelelő UV védelemmel ellátott napszemüveget! A szemüveg sötét árnyalata nem feltétlen jelenti azt, hogy megfelelő UV védelemmel rendelkezik. Mindig keresd a szemüveg szárán szereplő CE jelzést. De vigyázat, a jelzést gyakran hamisítják, válassz körültekintően!

További hasznos tippeket az Activia oldalán olvashattok.

A cikk az Activia.hu oldalán jelent meg.


A bejegyzés trackback címe:

https://enntrance.blog.hu/api/trackback/id/tr565470539

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

About

Enn

Facebook

Instagram

Follow on Bloglovin

Bloglovin'