Sminkeld magad karcsúra

by

2013.07.31.

Magas a homlokod? Nagyon kerek az arcformád? Néhány apró smink trükkel, tökéletesen arányossá varázsolhatod arcod. Egy pirosítóval üdeséget, kontúrpúderrel és bronzosítóval mélységet, egy highlighterrel pedig „fényt” adhatsz arcodnak. Ha megfelelően használod a sminkkellékeket, optikailag karcsúbbnak láttathatod az arcod. Íme, az alaplépések:

  1. Egy alapozó ecset segítségével dolgozz el a saját bőrtónusodhoz leginkább hasonlító alapozót arcbőrödön.
  2. Emeld ki a szemed alatti sötétebb területeket egy korrektor segítségével. Ez a kiemelendő terület pont egy háromszöget ír le a szád sarka és a szemed által bezárt terület által. Nagyon fontos, hogy az átmeneteket tökéletesen eldolgozd az alapozó ecset segítségével.
  3. Következő lépésként árnyaljuk azokat a területeket, amelyeket a háttérbe szeretnénk szorítani. Ehhez használhatunk krém, vagy por állagú kontúrt is. (néhány árnyalattal sötétebb a természetes arcszínnél). A kontúrt vigyük fel az arccsont alá, a szem külső zugának vonalától a halánték irányába. (Amennyiben nem látható arccsontunk tapogassuk ki.) Ha magasabb a homlokunk, vigyünk fel a homlok két oldalára is némi kontúrt. Továbbá az áll alsó részére is vigyük fel. Nagyon fontos, hogy ez esetben is dolgozzuk el az átmeneteket az alapozó ecset segítségével, hogy szinte láthatatlanná váljanak.
  4. A fenti lépésekkel mélységet adtál arcodnak, így már csak a szemfesték, a rúzs és némi highlighter szükséges (pl. az arccsont felső peremére) a tökéletes végeredményhez.

tumblr_moik02tjxB1qdz1bgo1_1280.jpg

További hasznos tippeket az Activia oldalán olvashattok.

A cikk az Activia.hu oldalán jelent meg.


A bejegyzés trackback címe:

https://enntrance.blog.hu/api/trackback/id/tr75436010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

About

Enn

Facebook

Instagram

Follow on Bloglovin

Bloglovin'