Hozd formába a szemöldököd!

by

2013.06.11.

Az optimális szemöldök kiemeli szemed és keretezi arcformád. A szép szemöldök karaktert és megfelelő kontúrt ad az arcnak, így különösen fontos, hogy megtaláljuk a számunkra legelőnyösebb formát.Annak ellenére, hogy a jelenlegi trend a természetességet diktálja, némi túlzások nélküli igazításnak semmi akadálya. Az alábbiakban néhány tipp, alapszabály a kialakításhoz:

cara-delevingne-eyebrows-dolce-and-gabbana-ss13 (1).jpg

  1. Optimális az, ha a szemöldök 2/3-a felfelé ívelő, míg a maradék 1/3 lefelé halad. Fektessünk egy ceruzát az orrunk oldalához és irányítsuk a szem belső zugához. Ahol a ceruza és a szemöldök találkozik, azon a ponton helyezkedik el a szemöldököd optimális kezdőpontja. Forgasd tovább a ceruzát a pupilla közepéig. Ahol ezen a ponton metszi a ceruza a szemöldököd, ott legyen a szemöldök legmagasabb pontja.  Forgasd ismét tovább a ceruzát a külső szemzugig, itt végződjön a szemöldököd.
  2. Ha kerekded az arcod, válassz egy markáns, „éles” szemöldökformát, ezzel  kiemelheted arcvonásaid. Amennyiben erősebb arcélekkel rendelkezel, válassz inkább egy íves, lágy formát, ami keretezi arcod.
  3. Mielőtt szedni kezded a szőrszálakat, zsírtalanítsd a szálakat egy kis arctisztító tonikkal. Hagyd megszáradni a szálakat, majd ezt követően kezd el szedni, így sokkal könnyebb lesz a művelet.
  4. A szőrszálakat mindig növekedési irányban szedd, egy arra hivatott szemöldökcsipesszel. A szemöldököd a legkönnyebben és leginkább fájdalommentesen úgy szedheted, ha megfeszíted azt a bőrfelületet, ahol szedni kívánod a szőrszálakat.
  5. Ha nem vagy biztos benne, hogy az adott szemöldökforma jól állna-e, alapozóval, vagy korrektorral fedd le a szedni kívánt részeket és nézd meg a tükörben, hogy mutatna az arcod ez esetben.
  6. A „szedett” területen gyakran bőrpír jelentkezik, ápold a bőrfelületet például némi bőrnyugtató aloe vera géllel.

További hasznos tippeket az Activia oldalán olvashattok.

A cikk az Activia.hu oldalán jelent meg. 

Fotó: Yahoo


A bejegyzés trackback címe:

https://enntrance.blog.hu/api/trackback/id/tr885356298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

About

Enn

Facebook

Instagram

Follow on Bloglovin

Bloglovin'