Fedezd fel a saját típusod

by

2013.07.20.

A tökéletes megjelenés sok mindentől függ, leginkább attól, hogy harmonikus-e az összkép. Mindenkivel előfordult már, hogy egy-egy szettnél kiemelkedően sokan dicsérték. „Milyen jól áll neked ez a szín…!” Nos, ez valószínűleg nem volt véletlen. Mindenkinek megvannak a típusához leginkább illő színek. A harmonikus összképet a legkönnyebben úgy érhetitek el, ha típusotoknak megfelelő színeket öltötök magatokra. Egy svájci professzor szerint bőrünk a meleg, illetve hideg bőrtónusokhoz sorolható. Ezen belül a tónus intenzitása is szerepet játszik. Így született meg a négy típus, amelyet az évszakok alapján neveztek el.

Tavasz típus:

A tavasz típust világos, meleg bőrtónus jellemzi. Hajszíne arany árnyalatokban, néhol vörös tincsekkel tündököl. Leggyakrabban kék vagy zöld, esetleg aranybarna szemű. Leginkább a pasztell árnyalatok állnak számára igazán jól. Bátran választhat a lazac, tevebarna, bézs, barack, türkiz, világoszöld vagy arany árnyalatok közül.

tumblr_lwmgr0g6Zg1r57wimo1_500.jpg

Nyár típus:

A nyár típus sápadt, hideg bőrtónussal, hamvas hajszínnel rendelkezik, melyhez az esetek nagy részében világoskék, mogyoróbarna vagy kékeszöld szem dukál. Nagyon jól mutat rajta például a szürke, az égkék, a farmerkék, a málnapiros és az ezüst.

ilva-hetmann-pola01_1.jpg

Ősz típus:

Az ősz típus meleg bőrtónussal rendelkezik. Haja vörös, vagy gesztenyebarna. Szemei sötétbarnák vagy zöldek. Kifejezetten jól állnak neki a meleg, őszies árnyalatok. Előnyös például a narancssárga, a rozsdavörös, a réz, a mélyzöld, a padlizsán és a barna.

tumblr_ly8japiG5D1qicobao1_1280.jpg

Tél típus:

A tél típust erős kontrasztok jellemzik. Bőrtónusa hideg, haja sötétbarna vagy fekete. Szemszíne leggyakrabban zöld, vagy szürkéskék. Számára az intenzív, élénk színek a megfelelők. Ajánlott például a fehér, a fekete, a citromsárga, a rubinvörös, az intenzív rózsaszín, a kékeslila, vagy az ezüst.

tumblr_ltuc5bTg1l1r57wimo1_500.jpg

Egy fontos dologra még ügyelnünk kell: minden szín rendelkezik egy-egy hideg, illetve meleg árnyalattal, a narancssárga kivételével. Közelítsétek meg tudatosan a színválasztást típusotokhoz illően, hisz míg például a tél típusnak a citromsárga jól áll, a napsárgával pont az ellenkező hatást érné el.

További hasznos tippeket az Activia oldalán olvashattok.

A cikk az Activia.hu oldalán jelent meg.


A bejegyzés trackback címe:

https://enntrance.blog.hu/api/trackback/id/tr25378107

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

About

Enn

Facebook

Instagram

Follow on Bloglovin

Bloglovin'