Így ápold a bőröd a hidegebb hónapokban!

by

2013.10.25.

Az ősz tökéletes arra, hogy regenerálódjunk, és felkészüljünk a télre. Élvezzük ki a melegítő őszi napsugarakat és sétáljunk egy nagyot, ebben a színpompás inspiráló környezetben. De amellett, hogy a lelkünket is feltöltjük, figyeljünk fokozottan bőrünk megfelelő ápolására is, ami ezekben a hónapokban különösen fontos. A folyamtosan váltakozó hőmérséklet nagyon igénybe veszi bőrünket, többek között ezért is van szükség arra, hogy nagyobb figyelmet szenteljünk a bőrápolásra ebben a hűvösebb időszakban. A nyáron megszerzett barnaság lassan kifakul, így bőrünk gyakran élettelennek tűnik. Ezt a legtermészetesebben úgy orvosolhatjuk, ha bőrradírral, vagy maszkkal kényeztetjük. Vigyük fel könnyed körkörös mozdulatokkal, hagyjuk néhány percig hatni, majd mossuk le. Ezáltal könnyedén megszabadulhatunk az elhalt hámsejtektől, továbbá a hatóanyagok sokkal éllettel telibbé, simábbá varázsolhatjuk bőrünk.

Az igénybevett, kiszáradt bőrünk a meleg fürdő után mindenképp ápoljuk egy magas zsírtartalmú testápolóval. A legjobb, ha sheavajat, dió vagy argánolajat is tartalmazó terméket választunk. Plusz pont, ha olyan összetevőt is tartalmaz, amely nedvességmegkötő hatással rendelekezik, ilyen például a panthenol. Az ápoló krémet ajánlott azonnal a fürdő után, a még nedves bőrre felvinni, hisz a nedves bőr könnyebben felveszi, és magába zárja a hatóanyagokat. Az arcbőrünk is külön figyelmet igényel ebben az időszakban, ezért itt a legmegfelelőbb alkalom arra, hogy a nappali krém mellett, egy klassz hidratáló szérumot is kipróbáljunk, mellyel külön kényeztethetjük a bőrünket.


tumblr_mpox21mQDi1r5rbtlo1_1280.jpg

Fotó: Wandethroughwalls

További hasznos tippeket az Activia oldalán olvashattok.

A cikk az Activia.hu oldalán jelent meg.


A bejegyzés trackback címe:

https://enntrance.blog.hu/api/trackback/id/tr585598603

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

About

Enn

Facebook

Instagram

Follow on Bloglovin

Bloglovin'