Mindent az egészséges arcbőrért

by

2013.12.19.

A piacon lévő rengeteg szépségápolási termék között nem nehéz elveszíteni a fonalat. Nyilván szüksége van néha némi extra kényeztetésre arcbőrünknek, de mi az, ami valóban elengedhetetlen, ha bőrápolásról beszélünk?A szép bőr titka a folyamatos arctisztítás és a megfelelő hidratáltság. Íme, a legfontosabbak, amelyekből jó, ha mindig van otthon legalább egy.

Arctisztító folyadék: Az alapos tisztítás az arcápolás egyik legfontosabb pontja. Megszabadítja a bőrt a szennyeződésektől, faggyútól és persze adott esetben a sminktől, továbbá használatával az arcbőr könnyebben és hatékonyabban szívja be a különféle hidratáló krémeket. A legpraktikusabbak az arclemosó habok, tejek és tonikok vagy akár a folyadékkal átitatott kendők. Száraz bőr esetén egy arclemosó olaj a legjobb választás, míg vegyes és zsíros bőrre az arclemosó gél bizonyul jó döntésnek, amely mattá varázsolja a bőrünket.

Arcradír: Egészséges, élettel teli, üde bőrt varázsol. Eltávolítja az elhalt hámsejteket, melyektől bőrünk fakónak és élettelennek tűnik. Többek között ezért is fontos, egy arcradír vagy maszk heti maximum egy-két alakalommal történő használata.

Arckrém:

Ápol, véd és ellátja minden fontos tápanyaggal arcbőrünket igénytől függően. Amennyiben a bőr vízhiányos, fontos hogy a krém tartalmazzon természetes olajokat, glicerint. Egy nappali krém kiválasztásánál pedig mindig érdemes arra figyelni, hogy a krém legyen UV-szűrős.

16e1771511f2cf0b0b8dd2b958520d8e.jpg

Fotó: Pinterest

További hasznos tippeket az Activia oldalán olvashattok.

A cikk az Activia.hu oldalán jelent meg.




A bejegyzés trackback címe:

https://enntrance.blog.hu/api/trackback/id/tr735699187

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

About

Enn

Facebook

Instagram

Follow on Bloglovin

Bloglovin'