Beauty legends I.

by

2014.01.19.

Sok-sok házi praktika és gyógymód kering szájról-szájra. De vajon ezek a praktikák tényleg hasznosak, vagy csak urban legendek? Utánalestem a legismertebb praktikának, melyekből ma az első négyet járjuk körbe. Íme:

1. A fogkrém tényleg jó a pattanásokra?

NEM, ugyanis a fogkrémek többségében lévő fluortól, még jobban begyulladhatnak a pattanások. Az azonban igaz, hogy a mentol hűsítő, nyugtató hatású. Ennek ellenére nem javasolják ezt a házi praktikát. 

2. Egy tejfürdő tényleg jót tesz a bőrnek és finom, puha bőrt eredményez?

IGEN, ugyanis a tejben lévő tejsav klasszul puhítja a bőrt, a tejzsír pedig szuperül hidratál. Ehhez minimum két liter tejet szükséges a fürdővízbe önteni. Kleopátra tudott valamit! ;-)

3. Ha gyakran fésülöd a hajad, tényleg szebben csillog majd?

NEM, a gyakori fésülés ugyanis sérülékennyé (gyorsabban törik) teszi a hajszálakat. Az állandó "ráncigálástól" sérül a haj felső hámrétege. és ezáltal a fény egyenetlenül verődik vissza, így még fakóbbá is teheti a hajadat.

4. Ha fújjuk a frissen festett körmünket, tényleg gyorsabban szárad?

NEM, ugyanis ahhoz, hogy a körömlakk megszáradjon, szükséges hogy a benne lévő oldószerek elpárologjanak. Tehát, ha fújjuk a körmünk csak lassítjuk a folyamatot a nedves leheletünkkel. Próbáljátok ki helyette inkább EZT ;-)

m.jpg

Forrás: Brigitte

Kollázs: Enn


A bejegyzés trackback címe:

https://enntrance.blog.hu/api/trackback/id/tr805770644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

About

Enn

Facebook

Instagram

Follow on Bloglovin

Bloglovin'