Enn's questions for the Gurus

by

2015.04.02.

Különleges interjúkkal készültem Nektek az elmúlt hetekben, ami igazán klassz élmény volt. Négy bájos Beauty Guru-t faggattam, akiket biztosan jól ismertek már, hiszen szuper beauty blogokat vezetnek itthon.

Négy izgalmas személyiség, egy téma: BEAUTY. A lányoknak egy-egy tavaszi és néhány személyre szabott beauty kérdést tettem fel. Aki esetleg nem ismerné a lányok oldalait, mindenképp kattintson! :-) Jöjjenek hát beauty tippek és trükkök a legjobb Beauty Guruk-tól itthon! <3

kollazs2.jpg

Beauty Junkie

magdie.jpg

 1. A kedvenc színeid tavasszal dekorkozmetikumok terén? Melyek az évszak must have beauty darabjai?

Számomra a tavasz mindig a frissességgel párosul. Ilyenkor általában visszaveszek a sminkből, és a téli mélyebb tónusok helyett inkább a fényes és üde árnyalatok után nyúlok. A szemhéjamra sokszor csak egy kis pezsgőszín és szempillaspirál kerül, az arcomon és a számon pedig a rózsás és barackos árnyalatokat kedvelem. Ha valami színre vágyom, akkor pedig inkább erősebb rúzst teszek fel.

Must have-nek a ragyogást fokozó termékeket tartom ebben az időszakban, mert ezekkel lehet a legjobban felélénkíteni a téli, fakóbb bőrt. Nálam például a fénylő MAC Skinfinish-ek, Guerlain Méteorite gyöngyök és az YSL Touche Éclat (csodás limited korrektor ITT) évek óta nagy kedvencek.

2. Nemrég érkeztél haza a Milan Fashion Weekről. :-) Milyen praktikákat lestél el a sminkmesterektől a backstageben?

Nem is praktikát, hanem inkább egy terméket emelnék ki! Ez a második szezon, amikor borzasztóan népszerű az a bizonyos MAC Eye Gloss, amivel nedves hatású szemhéjakat készítenek a modelleknek. Ez nagyon jól mutat a kifutókon is, de a hétköznapokban is remekül használható terméknek tűnik. Nincs vele sok pepecselés, a krémes festékekhez hasonlóan egyszerűen az ujjunkkal felvihető, és (elvileg) még tartós is, vagyis nyárra igazi jolly joker. :) 

Biztos vagyok benne, hogy az olcsóbb márkák is már dolgoznak a saját verziójukon, és hamarosan elárasztanak bennünket ezek a fényes, vizes hatású szemhéjfestékek. 

3.​ Mi az a multifunkcionális beauty darab, ami nem hiányozhat egy nő neszeszeréből? 

Egy jól megválasztott rúzs! Sajnos itthon túl kevesen használnak rúzst, pedig az egyik legjobb dolog a földön! :) Nálam legalább 3-4 darab mindig van, mert szerintem ezzel a legkönnyebb (és leggyorsabb is) összeszedett kinézetet varázsolni. 

Ha pedig multifunkció, akkor érdemes a szánk színénél valamivel élénkebb árnyalatot magunkkal hordani. Ebből napközben akár az orcákra is ütögethetünk egy keveset pirosítóként, és máris felfrissítettük az egésznapos sminkünket! 

Szépséglabor

szabinae.jpg

1. Van tavaszi beauty rituáléd, ha igen, hogy néz ki?

Nincs pontos, bevett rutinom, de tavaszzal igyekszem kicsit felébreszteni a bőröm, az egészséges ragyogásé a főszerep. Ennek megfelelően próbálom felfrissíteni az arcápolási rutinom és a sminkelésben is az üdébb összhatásra törekszem. Arcápolásban inkább a bőröm aktuális állapotához igazodom - vegyes típus lévén hol az olajossággal, hol a szárazsággal kell küzdenem. De hogy elűzzem a tél okozta szürkeséget az arcomról, szeretek szérumokat bevetni - intenzív hidratálás és ápolás, ez kell ilyenkor. Illetve gyakrabban használok maszkokat, hetente kétszer: egy arctisztítót: ez most a Mask of Magnaminty a Lushtól, illetve egy élénkítőt: örök kedvencem a Clarins Beauty Flash Balm.  

Sminkelésben ragyogást fokozó primert mindig alkalmazok, az abszolút csodatévő termék számomra ebben a kategóriában az ikonikus Chanel Le Blanc De Chanel. Erre egy könnyebb, friss hatású alapozó kerül. Épp beleszerettem a Guerlain tavaszi újdonságába, a Baby Glow-ba ami nem csak instant fényt varázsol az arcomra, de a próusaimat is gyakorlatilag eltünteti. A szememre mostanában ritkán kerül festék, a francia stílus hódít nálam: egy jó adag szempillaspirál, élénk rúzs és más semmi.
2. Te is hatalmas vörös rúzs rajongó vagy akárcsak én. Mik a kedvenc árnyalataid és mire érdemes figyelni a vásárláskor?
Igen, 2 éve még nem mertem feltenni, most akár hétköznap, a boltba is piros rúzst viselve zarándokolok el. :) És erre szeretek mindenkit biztatni, mert nincs is más ami annyi önbizalmat adhatna egy nőnek mint egy hozzá illő vörös rúzs!
Nehéz kedvencet választanom, mert a narancs, rózsazsín és kék tónusú rúzsokat is szívesen viselem. A nagy klasszikus a MAC Ruby Woo-ja, ami ahogy a közhely is mondja: minden nő nesszeszerében kötelező darab. Télen teljesen magával ragadott a Bourjois Rouge Edition Velvet család Grand Cru árnyalata - mély, sötétbogyós beütésű, igazi dögös vörös! De tavaszzal egyértelmű befutó a Relentlessly Red a MAC-től: a fák virágainak színe rúzs formába öntve, mindez a retro matte formulában... Illetve épp most fedeztem fel újra a Guerlain KissKiss rúzsainak egyik árnyalatát. Míg télen "kevésnek" tűnt erősség tekintetében, a Red Love most a tökéletes, ragyogó málnás-piros rúzs. Mondtam előre, hogy nehezen fogok dönteni...
Vásárlásnál mindenképp érdemes "felpróbálni" az adott rúzst ha van erre lehetőségünk. Egy kicsit kimenni az üzletből, viselni egy-két órán át, hogy érezzük a formulát illetve természetesen hogy láthassuk hogyan passzol az árnyalat a bőrtónusunkhoz. Sokan ismerik a besorolást - vörös hajhoz rózsaszínes árnyalatú piros illik, és így tovább - ez azonban nem aranyszabály, csak egy kis segítség. Kísérletezni mindig érdemes, mert mindenki egyedi és rúzsválasztásnál a személyiségünk is fontos, és a kísérletezés a legjobb módja, hogy megtaláljuk a saját stílusunkat. 

3. Egy átbulizott éjszaka után mi a tuti recepted a tökéletes megjelenéshez?

Bárcsak lenne tuti receptem! A már melített Clarins Beauty Flash Balm ilyenkor a legjobb barátom, azonnal eltünteti a fáradtságot az arcról. Illtve bevetem a legélénkebb rózsazsín krémes pirosítómat, ami a Max Factor Miracle Touch Creamy Blush Soft Pink árnyalata egy frissességet sugáró ajakápolóval vagy szájfénnyel. A könnyedség ilyenkor a "csalás" kulcsa. 
 

fruzsie.jpg

1. Vannak olyan körömlakkok, amiket legszívesebben tavasszal viselsz? Melyek ez?

Tél végén már mindig tűkön ülve várom a jó időt, hogy végre elővehessem a élénk árnyalatokat, és a cukorkás színeket. A legnagyobb kedvenceim ilyenkor a babarózsaszín és a menta, annyira friss és vidám hatásuk van.

2. Gyönyörű természetes göndör hajad van, mivel tartod karban?

Köszönöm szépen! :) A göndör haj ápolásában a legnagyobb csodaszer a hajhab, mert csodaszép és tartósan göndör fürtöket lehet vele varázsolni. Ami még nagyon fontos, hogy szárazon soha nem fésülöm meg a hajamat. Ha reggelente túlságosan kócos vagyok, akkor picit bevizezem a kezemet, és az ujjaimmal átfésülöm a hajam.

3. A legjobb vétel a drogériában ever?

Próbáltam már rengeteg szempillaspirált, de az essence Lash Princessenél egyszerűen nincs jobb termék. Tökéletes pillákat varázsol, mert egyszerre nagyon jól dúsít, ível és göndörít, mindezt úgy, hogy nem tapasztja össze a pillákat. Egyszerűen imádom! :)

 The Very Style Blog

szandrae.jpg

1. Mi a tavaszi arcápolási rutinod és mire szoktál ebben az évszakban arcápolás terén ügyelni? 

Érzékeny, kombinált bőröm van, ami a hidegebb hónapokban inkább szárazabb, a melegebb idő beköszöntével viszont zsírosabb. Úgyhogy ilyenkor könnyedebb arcápolókra váltok, amik gyorsan felszívódnak és nem nehezítik el vagy zsírosítják a bőrömet. Most éppen a The Body Shop érzékeny bőrre való aloe verás habzó arctisztítót és szérumot használom, valamint új kedvencem a Yamuna Szenzitív arckrém. Emellett természetesen már ilyenkor is fokozottan figyelek a fényvédelemre.

2. Nemrég született egy gyönyörű kislányod. Hogy tudod összeegyeztetni a  mindig makulátlan, friss megjelenésed a csöppséggel? :-)

Ha tudom, hogy másnap meg kell jelennem valahol, akkor előre átgondolom, hogy mit fogok felvenni és milyen sminket készítek. Most már nem működik az, hogy hosszú ideig ácsorgom a szekrény előtt és háromszor átöltözöm indulás előtt, hanem előző este kiválasztom és előkészítem, hogy mit fogok felvenni, így nincs kapkodás. A sminkelési szokásaim alapvetően nem változtak, inkább csak felgyorsultam, illetve a pepecselős dolgokat - mint pl. tusvonal - kerülöm.

Egyébként pedig ha mondjuk Lilivel megyek sétálni, akkor is szeretek egy kis sminket feldobni: egy kis BB krém, púder, pirosító, spirállal és szájfény - öt perc alatt megvan, de nagyon sokat számít, sokkal jobb érzés így kimozdulni a lakásból.

3. A legjobb beauty házi praktika, amit szívesen továbbadnál?

Ha valamilyen élénk színű, vagy matt rúzst használok, előtte mindig átdörzsölöm az ajkaimat egy kis olívaolaj és kristálycukor keverékével. Ez remekül eltávolítja a száraz részeket, valamint táplál és hidratál is, így sokkal egyenletesebben és szebben lehet felvinni a rúzst.

rtz.jpg 

Fotók, kollázsok: Enn

 


A bejegyzés trackback címe:

https://enntrance.blog.hu/api/trackback/id/tr647230337

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

About

Enn

Facebook

Instagram

Follow on Bloglovin

Bloglovin'