Carven Le Parfum - The smell of a white flower bouquet

by

2015.04.08.

Régóta lesem ámulva a Carven ház ruha kreációit, melyekben leginkább a francia báj és az egyszerűségben lapuló játékosság fogott meg. Remek kreációk mellett azonban, csodás parfümöket is rejt a divatház, amelyek már Magyarországon is elérhetők a Douglas parfümériákban. A parfümök bevezetésének alkalmából nemrég megismerkedhettünk személyesen is az illatokkal.

Az új imádat tárgya: Carven Le Parfum! Amikor beléptem a terembe és megláttam a parfümök kampányképeit azonnal tudtam, imádni fogom ezt az illatot! Varászlatos fotók, melyeket büszkén kijelentem, egy magyar fotós Perlaki Márton készített. Az illatot Francis Kurkdjian készítette, az üveget és a csomagolást pedig Thierry de Baschmakoff tervezte. Ők hárman arra szövetkeztek, hogy tehetségükkel és szenvedélyes odaadásukkal életre keltsék a Carven Le Parfum illatot, Guillaume Henry művészeti felügyelete mellett.

Egyszerűség, frissesség, magával ragadó báj és tervezői szellem járja át ezt az illatot, mely együtt pezseg a Carven divat hihetetlen energiájával. 
Idézet Francis Kurkdjian parfum készítőtől: “A Carven értékeket szerettem volna megjeleníteni nőies stílusban: a kortalan eleganciát, mely teljesen könnyednek tűnik. Olyan illatot szerettem volna, mely egy hatalmas frissen vágott virágcsokorra hasonlít, temperamentumos és hosszan tartó illatfelhőt hagy maga után”. Számára, “ a Carven nő intuitív érzékével tudja mi a sikk. Párizsi nő, szikrázó, merész és szemtelen, senki sem közömbös iránta. Gyönyörű, még ha nem is gondol rá”.

Az illat a mandarin virágának spontaneitásával kezdődik, melynek ellenpontja a fehér jácint törékenysége. A szívjegyben egy meglehetősen szemtelen virágcsokor alkot ördögi ravaszsággal felépített egységet: a bükköny, jázmin és ylang-ylang.  Az érzéki alapjegy értékes és fás: fehér szantálfa, osmanthus és indonéziai patchouli. Tökéletes egy tavaszi, vagy hűvös nyári estén! Friss, légies illat, mely ugyanakkor ultra-nőies.

Thierry de Baschmakoff (esztéta) tervezte a tökéletes üveget, mely különféle kontrasztokkal fejezi ki a harmóniát. A fényes üveg egy laboratóriumi fiolához hasonlítható, tetején egy divatos kupakkal. Egy Carven címke lebeg az üveg nyakán akár egy selyemsál a szélben. Carven Le Parfum, egyszerű és modern. Kétségtelenül elegáns, gyerekesen félszeg, ami ellenállhatatlanná teszi. Hihetetlen frissessége mögött egy szokatlanul határozott fiatal hölgy lelke lakozik. <3 Must have!

img_0073.jpg

 

 

img_0076.jpg

Fotók: Enn


A bejegyzés trackback címe:

https://enntrance.blog.hu/api/trackback/id/tr1007310590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kyria 2015.04.14. 11:42:55

Hmmm...nagyon elegánsnak tűnik az üveg, a virágillatokat is imádom, legközelebb kipróbálom. Mennyibe kerül egyébként?

AdriEnn 2015.04.14. 15:25:38

@Kyria: Szia Kyria! Eau de Parfum 30ml 14.800Ft, 50ml 21.300Ft. Deo Spray 150ml: 9.500 Ft :-)

Kyria 2015.05.12. 14:38:54

@AdriEnn: Valóban nem volt rossz, de végül az új Nina Ricci győzött, azt találtam az újak között a legmeggyőzőbbnek és a legérdekesebbnek - nem beszélve arról, hogy szerintem a Carven inkább a fiataloknak való - én meg már nem vagyok az.

About

Enn

Facebook

Instagram

Follow on Bloglovin

Bloglovin'