Korean skincare

by

2015.02.16.

Feszes, tiszta, egészséges, alig látható pórusokkal? Ezek a koreai nők bőrének ismertető jelei. Gyönyörű, makulátlan bőr, mintha csak photoshoppal dolgoztak volna rajta. De hogyan csinálják? 

Néhány fontos tényt érdemes leszögezni még az elején. Rengetegen pörögnek manapság nemzetközi beauty magazinok a koreai szépségápolás titkain. Nem véletlen lett ennyire en vogue a dolog, ugyanis a koreai szépségápolás mérföldkövekkel az európai és az amerikai előtt halad. Innovációk, új hatóanyagok, korszerű szépségápolási termékek terén behozhatatlanok. Csak annyit mondok BB krém, CC krém, pamut arcmaszk lapocskák és csiganyál. Igen csiganyál! Mind-mind Dél-Koreából érkező újdonságok.

Az előbbbi kettő pillanatok alatt "közönségslágerré" nőtte ki magát, épp most ismerkedik az európai piac a pamut arcmaszkokkal (néhány helyen már kapható) és a csiganyállal, ami hatóanyagként állítólag csodákat művel az arcbőrrel. Rengeteg termék kapható náluk ezzel az összetevővel ellátva. Ez idő alatt ők persze már megint mérföldkövekkel előrébb járnak! :-) Ki gondolta volna? 

Ázsiában a szépségápolási termékek piaca sokkal nagyobb mint a dekorkozmetikumoké, épp fordítva mint európában és amerikában. Imádat!!!! <3  Őrölet lehet ott beauty shoppingolni...

De mi a tikuk? Lényegében abban rejlik, hogy Koreában sokkal nagyobb hangsúlyt fektetnek a bőrápolásra mint máshol. A napi szépségápolási rutin náluk jó néhány plusz lépést tartalmaz, emellett úgy válogatják össze a termékeket, hogy azok tökéletesen alátámasszák, erősítsék az előtte, vagy utána használatos termék hatékonyságát. (az egyes lépésekről hamarosan többet is olvashattok itt a blogon ;-)

Nagyon fontosnak tartják továbbá, hogy idejében elkezdjen az ember a bőrével foglalkozni, hogy megelőzze a "bajt" pl. ráncokat, hogy ne akkor kezdjünk el kapálózni, mikor már láthatók. Ez olyasmi szerintem,  hogy az ember akkor kezd orvoshoz járni itthon, mikor már tüneteket észlel magán..., pedig elővigyázatossággal, tudatossággal lehet hogy kiküszöbölhető lenne. Egy másik fő pontja a koreai bőrápolásnak a fényvédelem. Azt vallják, hogy az ember sosem lépjen ki a házból UVA és UVB védelem nélkül. Ehhez pedig csodás, innovatív termékeket kínálnak a koreai nő számára. A következő lényegi ponthoz is értünk: A KOREAI NŐ számára. Nem egészen....

Hol lehet a termékeket beszerezni? Nem kicsit foglalkoztat mostanában ez a téma, így alaposan beleástam magam a dologba. Amazon, eBay ugye egyértelmű beszerezőhely, más kérdés, hogy én szépségápolási termékeket nem vásárlok általában online aukciós felületen...pedig lehet, hogy simán lehetne. Tapasztalat valaki? Tovább kerestem és láttam, hogy a Strawberrynetnél kapható néhány ismertebb márka mint pl. a Laneige és az Innesfree, no és perszre rengeteg maszk. Tovább kerestem azonban és rábukkantam a Cosme.de webshopra. Egy hongkongi webshopról van szó, akik szerte a világban értékesítík a legjobb szépségápolási és dekorkozmetikai termékeket. Megbízható és EREDETI termékek találhatók a webshoban, imádnivaló kínálattal... <3 60 USD-től szállítanak ingyen Mo-ra is. (érdemes akár többen összeállni és úgy rendelni) Még egy fontos pont, hogy a koreai szépségápolási termékek nagy része magasfokú hatóanyagaik ellenére, jóval olcsóbbak általában mint az itthoni termékek. Érdemes körbelesni náluk.

Hogy mit rendelek én? Íme néhány kiszemelt márka és termék:

1. Missha kaviários és gránátalmás pamut arcmaszk lapok

2. Laneige BB Cushion, egy nappali színezett krém (BB) lapul a párnácskában persze magas fényvédelemmel ellátva

3. Innisfree shea vajas arcmaszk lapok

4. Laneige Water Sleeping maszk

5. Elizavecca Bubble Clay maszk - egy igazi "buborékos" pórustisztító maszkkülönlegesség 

6. Etude House Collagen arcmaszk lapok

7. Nature Republic Snail maszk, a híres csiganyálat tartalmazó arcmaszk lapok

 

korean_skincare_1.jpg

Kollázs: Enn


A bejegyzés trackback címe:

https://enntrance.blog.hu/api/trackback/id/tr867156551

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mária Ivancsó 2015.02.16. 10:54:21

Az ő blogján www.ohmybrush.com/ rengeteg koreai arcápolási termék tesztje megtalálható, a rendeléssel kapcsolatban (ebay-ről, illetve koreai webshopokból) is rengeteg infót szokott megosztani (pl. ebay-es megbízható eladók). Számomra nagyon hasznosak ezek a posztok, én is többször rendeltem már ebay-ről koreai arcápolási termékeket, most éppen ezeket várom: Etude House Face Conditioning Cream Light MINI SPF25, Mizon Hyaluronic Ultra Subbon Cream, TONYMOLY Intense Care 96.5% Galactomyces Lite Essence.

Boka1 2015.02.16. 12:40:09

Az alacsonyabb embereknek ugyanolyan életvitel mellett szebb a bőrük, mert a szívnek könnyebb pumpálni a vért a rövidebb út miatt, ami aztán elszállítja a fontos anyagokat. Ezért az élethossz fordítottan arányos a testmagassággal.Könnyebb hidratálni a kisebb felületű bőrt.

meiname (törölt) 2015.02.16. 14:16:40

Ázsiai arcokkal példálózni Európában, hogy azok milyen ránctalanok enyhén szólva is kétséges. Pláne nem 18 éves lányok képével. Na mindegy. Látom jön a következő őrület, amire sokat lehet költeni.

Agi0313 2015.02.16. 14:54:09

Van egy kozmetikai cég (tianDe), amelyik az AVON-hoz hasonlóan működik. Náluk/nálam kaphatók nagyon kedvező áron ilyen arcpakolások, krémek stb. Különösen a gyógynövénykivonattal átitatott maszkok művelnek azonnal csodát. Nem kell hozzá 20 perc, és olyan lesz a bőr, mintha órákat aludtál volna. Én 58 éves vagyok, de 45-nak vélnek, akik nem ismernek. Persze emellett a táplálkozás is sokat javíthat (esetleg árthat) a bőrnek. De ha nagy a gáz, akkor jönnek ezek a csodás maszkok, melyek 600 Ft-tól kaphatók. Ajánlom mindenkinek!!!

Ankacska 2015.02.16. 15:49:45

@Agi0313: Elerhetoseger tudnal adni?

málta 2015.02.16. 17:03:57

Az ázsiai nők bőre teljesen más, mint a miénk! Más páratartalom, más hőmérséklet társul a genetikával.

Agi0313 2015.02.18. 14:22:41

@Ankacska: Szia! Elérhetőségem: 20/579-2779.

találóan shimizu2 2015.03.10. 18:39:15

Én erre esküszöm: www.adambeauty.com/
Kicsit fura a navigálás, de könnyen meg lehet szokni és a postaköltség 2 USD bárhova! Jófejek és a világ legnagyobb csodája, a Hadarabo hyaluron-savas lotionje olcsón van náluk :P Kb mint a drog...próbáld ki és nem tudod majd elképzelni, hogy tud nélküle bárki élni.

Megkerülhetetlen még: www.bobodave.com/
Itt súly alapján kell a postázást fizetni, de nem drága. Én az akciók és minták közt szoktam főként turkálni. Ki lehet fogni drága termékeket megfizethető áron (RMK, Jill Stuart).

Kellemes pénzköltést! ;)

About

Enn

Facebook

Instagram

Follow on Bloglovin

Bloglovin'